Sinds twee weken heb ik de smaak te pakken! Ik ben in de keuken aan het experimenteren met Daslook. Het is een beschermde plant, je mag het niet zomaar in het wild plukken. Maar mijn tuin staat er overvol mee want het zaait zich erg gemakkelijk uit. Eerst trok het me niet zo, om dit plantje te gaan eten. Zeker na de bloeitijd, geeft het een sterke uiengeur. Mijn hele tuin ruikt er dan naar. Maar omdat ik diverse mensen enthousiast hoorde vertellen wat je allemaal van Daslook kunt maken, en ik mijn kleine buurmeisje gehurkt de bladeren zag (wild-)plukken uit mijn tuin dacht ik, laat ik het ook eens proberen.
Nu heb ik spijt dat ik er niet eerder mee heb gekookt want je kunt er heerlijke gerechten mee maken! De bladeren kun je oa. roerbakken (lekker als stamppotje), koken en pureren als soep en de bloemen zijn ook eetbaar (mooi in een salade).
Deze week maakte ik een pesto. Het is zo gemakkelijk te maken dat je je afvraagt waarom je nog een kant-en-klaar potje zou kopen. Mocht je nou geen daslook in je tuin hebben maar bijvoorbeeld wel veel zevenblad, kun je dit ook gebruiken!
Ingrediënten
100 a 150 gram daslookbladeren (ik pluk altijd de kleine, jonge blaadjes)
klein teentje knoflook
80 gram walnoten
paar druppels citroen
80 gram parmezaanse kaas
Lekkere olijfolie
peper en zout
Pureer (ik gebruik gewoon een staafmixer) de daslook, knoflook, walnoten, citroen en kaas en schenk er langzaam olijfolie bij totdat het lekker smeuïg is. Voeg peper en zout toe.
Wil je ook graag daslook in je tuin? Planten zijn te koop bij tuincentra en kwekerijen. Maar als je mij lief aankijkt, mag je ook iets uit mijn tuin komen spitten!
Joeheheheheheheeheheheheheheh leuk en net echt !!!