Bouwcommissie
“Tja”, zegt mijn buurman, je moet bij de bouwcommissie langs wanneer je een nieuw bouwsel plaatst in je volkstuin. Ook al is het een klein kasje. “Zit jij soms zelf in die commissie”, vraag ik? En ja hoor, inderdaad, hij zit in de commissie en ik mag op donderdagavond op audiëntie. De laatste donderdag van de maand is er een inloopavond voor iedereen met een (bouwaan-) vraag, inschrijfformulier als aspirantlid of overdracht van de tuin. In het clubgebouw zitten de verschillende commissies opgesteld. Keurig op een rijtje achter een tafel. Zo is er een groencommissie, bouwcommissie en zelfs een feestcommissie!
Plattegrond van de tuin
Natuurlijk, ik had het kunnen weten, want bij de overdracht van de tuin krijg je tevens een hele stapel papierwerk overhandigd en daarin staan ook alle regels beschreven. En ik begrijp het wel, dat je niet zomaar een bouwwerk kunt neerzetten want dan ziet zo’n volkstuinpark er binnen no time uit als een artistieke vrijplaats met allerlei hutjes en overkappingen. Het blijft tenslotte een volkstuinpark he?!
“Wat moet ik dan precies inleveren?” vraag ik aan mijn buurman. Ik dacht zelf aan een nonchalante schets. “Een plattegrond van je tuin met alle maten erbij”, was het antwoord…
Meten is weten
Ach, best wel leuk, dacht ik toen, om een plattegrond te hebben van mijn tuin, op schaal . Misschien kan ik het ook gebruiken voor mijn toekomstige tuinplan. Dus stapte ik met meetlat, papier en potlood de tuin in en maakte mijn ‘huiswerk’. Trots liet ik het zien aan de bouwcommissie. “Dit zien we graag”, was het antwoord, “dat er al wat voorwerk is gedaan. Maar je moet het eigenlijk verkleinen en op een officieël formulier plakken. Formaliteitje hoor.” Braaf ging ik verder met mijn ‘huiswerk’ en leverde het zo snel mogelijk in. Tot op heden heb ik nog geen antwoord gekregen…. Maar met mijn tuinplan kan ik aan de slag!
Wat er aan voorafging lees je hier: kweekkasje in de volkstuin
Pingback: Kweekkasje in de volkstuin - Volkstuinverhalen
Pingback: Volkstuinblog: mijn eigen kweekkastje